top of page

Festival Romanesc in Birmingham 2024
irmingham, unul dintre cele mai mari orașe din Marea Britanie, găzduiește o comunitate românească numeroasă și dinamică. Această comunitate organizează în mod regulat evenimente pentru a promova cultura și tradițiile românești în rândul localnicilor și a altor români. Iată câteva dintre cele mai populare evenimente românești din Birmingham:


  1. Festivalul Românesc Birmingham: Acesta este un eveniment anual care are loc în centrul orașului Birmingham și este dedicat promovării culturii și tradițiilor românești. Festivalul include concerte live, dansuri tradiționale, expoziții de artă și produse tradiționale românești. Este o oportunitate excelentă pentru a experimenta atmosfera românească în inima orașului Birmingham.

  2. Seri de dans și muzică românească in fiecare weekend la Clubul Romanesc BUNA din Birmingham : De-a lungul anului, comunitatea românească organizează seri de dans și muzică românească în BUNA Club,B1 1NH din Birmingham. Aceste evenimente includ dansuri tradiționale, precum dansurile populare și hora, precum și muzică românească în interpretarea artiștilor locali și invitați speciali. Aceste seri sunt perfecte pentru a vă distra și a vă bucura de muzică și dansuri românești.


  1. Expoziții de artă românească: Birmingham găzduiește adesea expoziții de artă organizate de artiști români din comunitatea locală. Aceste expoziții prezintă lucrări de artă în diferite forme, cum ar fi pictura și sculptura, și oferă o perspectivă unică asupra artei contemporane românești. Expozițiile sunt deschise publicului și pot fi o modalitate excelentă de a cunoaște artiștii români și munca lor.

  2. Serate culinare românești: Una dintre cele mai apreciate aspecte ale culturii românești este bucătăria tradițională. Comunitatea românească din Birmingham organizează serate culinare în restaurante și locații speciale, unde se pot degusta mâncăruri tradiționale românești, inclusiv sarmale, mici, mămăligă și multe altele. Aceste serate sunt o oportunitate minunată pentru a descoperi și a gusta bucatele autentice românești.

  3. Cursuri și ateliere culturale: Pe lângă evenimentele mai mari, comunitatea românească organizează și cursuri și ateliere pentru a împărtăși cultura și tradițiile românești cu cei interesați. Aceste cursuri includ cursuri de limbă română, dansuri tradiționale, pictură și multe altele. Participarea la aceste activități poate fi o modalitate excelentă de a învăța și experimenta cultura românească la prima mână.

În concluzie, Birmingham oferă o gamă largă de evenimente românești care pot fi apreciate de comunitatea românească locală și de cei interesați de cultura și tradițiile românești. Indiferent dacă vă bucurați de muzică și dans românească sau de mâncărurile autentice românești, există întotdeauna ceva de făcut pentru toată lumea.


Daca doresti sa te distrezi si sa asculti muzica romaneasca ,vino in fiecare Vineri in clubul romanesc din Birmingham ,aici poti accese bilete gratuite58 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate

Commentaires


bottom of page